Trettio grader varmt i skuggan i Santiago

4 01 2014

Resan till Santiago var lång, men gick bra. Inflygningen över Anderna var magnifik! Vi anlände till ett trettiogradigt Santiago på fredagsmorgonen strax före kl 10. Då var klockan 14 hemma i Sverige. Hittills är vi sex personer som sammanstrålat på vägen och har hållit ihop under dagen. Vi övernattar på Hotel Espana i centrala Santiago. Ytterligare två killar hade bokat hotell vid flygplatsen.

Efter incheckning gick vi en kort runda på stan och intog en lunch på Bar Nacional. Alla valde på hotelportierens rekommendation Pastel del Choclo, en chilensk rätt. Gratinerad majspaj med kyckling, oliver, vindruvor och kokt ägg. Jättegott! Hotellsängen lockade därefter med en siesta, trettio timmars resa tär på krafterna.

Klockan sex på kvällen var det en betydligt piggare trupp som möttes i hotelllobbyn för en rundtur och middag. Massor av folk i rörelse och en stad med blandning av gammalt och nytt, stort och litet, fattigt och rikt. Shoppinggator i city som påmnner om andra storstäder. En hel del fattiga skoputsare, blomsterförsäljare mm. Annars en salig blandning av människor. Ingen talar engelska. Ingen av oss talar spanska.

Vi hittade en hygglig italiensk restaurant som bjöd på god mat till mycket överkomliga priser. På hemvägen såg vi en demonstration på avstånd. Det var tydligen kommunistpartiet som hade samlat ganska många människor. Polisen mötte upp med bland annat pansarfordon med vattenkanoner. Vi höll oss borta och gick åt motsatt håll. Det var aldrig farligt för oss.

Tidigt imorgon bitti bär det av mot huvudmålet, Eldslandet.


Åtgärder

Information

One response

4 01 2014
Britt Pålsson

Roligt att läs om Din resa. Ser fram mot fler rapporter om Du kommer ut på nätet. Kram Mormor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: