Lamor, skunkar och pumor i Torres del Paine

10 01 2014

En liten rapport från ett trebäddsrum i Puerto Natales, inkörsporten till nationalparken Torres del Paine. Vi har nätkontakt just nu, så jag passar på.

De första dagarnas fotografering var i gömsle och det har jag just skrivit om. Våra senaste två-tre dagar har vi tillbringat i bergsområdet Torres del Paine. Parken är mest känd för tre kilometerhöga pelarklippor som reser sig upp ur bergsmassivet. Där är sommar just nu och det var ljumma vindar som mött oss när vi anlände. Två morgnar gick vi upp halv fem för att kunna fånga solens första strålar på tornen, men det var tyvärr för dimmigt båda gångerrna. Men plötsligt händer det!

Vi åkte runt för att hitta andra fotoobjekt, bland annat det lamaliknande djuret guanaco, och stötte vi på en grupp pumor som drog sig tillbaka efter nattens jakt. Under en kort minut kunde vi följa dem på ganska nära håll när de drog sig tillbaka uppför bergssluttningen. Rose-Marie, en av resenärerna och stor kattvän, grät av glädje då vi såg dem. Efter lite förfrågningar har vi förstått att det är mycket ovanligt att se pumor här. De finns här, men visar sig inte.

Området är mycket sevärt, och jag skulle gärna åka tillbaka.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: